Donatie van Hoofddorpse Bingo Deluxe

Geheel onverwacht werd Stichting Prakkie Hoofddorp vandaag 6 mei 2024 verrast!
Vertegenwoordigers van de Hoofddorpse Bingo Deluxe kwamen langs bij Stichting Prakkie Hoofddorp en zij hadden een mooie verrassing voor onze Stichting.
De verrassing was een donatie van 200 euro!
Deze donatie gebruikt de Stichting onder andere door boodschappen pakketten aan te vullen met levensmiddelen.
Wij zijn heel blij met deze donatie!
Bedankt Hoofddorpse Bingo Deluxe !!
Op 31 mei hebben ze de tweede editie van de Hoofddorpse Bingo Deluxe
Voor meer informatie : Zie Hier


Minister Carola Schouten in gesprek met Stichting Prakkie Hoofddorp

Woensdag 20 maart 2024 sprak minister Carola Schouten met Bram, Ronald en Miranda van Stichting Prakkie Hoofddorp. Ze bracht een bezoek aan de stichting, waar een team van vrijwilligers voedselpakketten inpakte voor kwetsbare gezinnen. ‘Gewoon’, vanuit het huis van de oprichters.

Ronald en Miranda begonnen Prakkie Hoofddorp ruim drie jaar geleden en zijn inmiddels een onmisbare organisatie voor velen. Zij worden gesteund vanuit Kleine Armoede Hulp, maar helaas blijft hulp vanuit de Gemeente Haarlemmermeer tot nu toe uit. Dat is jammer, want er is dringende behoefte aan een pand om de voorraad op te slaan. Dat gebeurt nu in de huiskamer en de tuin van het woonhuis van Miranda en Ronald. Al tijden is hun televisie niet in zicht door stapels kratten. Kunnen ze de eettafel al drie jaar niet gebruiken door alle kratten. Kort samen gevat, ze leven letterlijk in het magazijn van Prakkie Hoofddorp. Dat trekt een zware wissel op hun gezondheid. De minister was zichtbaar onder de indruk van al het werk en het huisvestingsprobleem van Prakkie Hoofddorp en hielp mee bij het inpakken van de tassen voor de uitdeling.
Later die dag luisterde de minister in het Kattegat naar de ervaringen van een dertigtal kleine armoede-initiatieven uit het hele land. Allen delen ze de passie om op creatieve wijze hun buurtgenoten te helpen.
Deze organisaties deden eerder een aanvraag bij Kleine Armoede Hulp, samen tegen armoede en eenzaamheid. Een samenwerkingsverband van vermogensfondsen geïnitieerd en gecoördineerd door de Haëlla Stichting.


Pasen 2024

Stichting Prakkie Hoofddorp zou u graag vragen om een sponsoring voor de aankomende Pasen.
Wij helpen vele gezinnen in de Haarlemmermeer, gezinnen die net buiten de regeling van andere soortgelijke hulpinstanties vallen waaronder de voedselbank.
Wekelijks kunnen de gezinnen bij ons een tas met boodschappen geheel gratis ophalen, boodschappen die wij gedoneerd krijgen van bedrijven en/of particulieren of door winkelinzamelingen.
Nu willen wij woensdag 27 maart (woensdag is onze vaste uitgifte dag) ongeveer 100 gezinnen een pakket meegeven met als thema Pasen.
Wij willen pakketten maken met oa.:
Drinkyoghurt / Matzes / Paaseitjes / Paaskoekjes / Jus d’orange / Afbak partymix broodjes / Basterdsuiker / Jam / Paasbrood (feeststol) / Gekookte gekleurde eieren (of verse eieren) / Leverpastei(blikjes) of iets anders wat bij een paasbrunch kan.
Wie kan ons hiermee helpen?

Oliebollen op oudjaarsdag

Op oudjaarsdag werden wij enorm verrast door Aria en Peter van Bakkerij Gorthuis, Zo hadden ze in de ochtend besloten extra oliebollen te gaan bakken voor de mensen welke het niet zo breed hebben. Zo konden ze de gezinnen ook een heerlijke avond geven doordat ze oliebollen en ander oudjaar lekkers aan Stichting Prakkie Hoofddorp hebben geschonken. Ronald en Miranda hebben deze vervolgens verdeeld onder de gezinnen. Deze waren enorm blij. Enkele reacties van gezinnen waren o.a. “Oh wat fijn, toch nog oliebollen, anders hadden we ze niet gehad want we kunnen ze niet betalen” een ander gezin vertelde dat ze net bij de Lidl waren om één zakje te kopen voor 6 personen. Zodat ze toch allemaal één oliebol zouden hebben. Nu kregen ze overheerlijke oliebollen mee van Bakkerij Gorthuis. Later op de avond kregen wij een bericht dat ze zo zaten te genieten van “lekkere oliebollen”


Namens het bestuur willen wij iedereen hele Fijne Kerstdagen en een Mooi 2024 wensen.
Dankzij vele donateurs kunnen wij deze dagen vele gezinnen blij maken met een feestelijk boodschappenpakket.
Met dank aan :
Bakkerij Gorthuis
AH XL Hoofddorp
AH Muiderbos
AH Toolenburg
AH Floriande
Kleine Armoede Hulp
Kruitvat
Het Armoedefonds
Fedex
Nova College
SCOPE FinTech Solutions
Stichting Wijkraad Hoofddorp Oost
Blanc Promotie Textiel
Ellen Ypma en donateurs
Enkele Hotels/Bedrijven in Hoofddorp
Anonieme donateurs
De dames van de inpak
Stichting Prakkie Hoofddorp


Feestdagen 2023PRAKKIE HOOFDDORP HELPT, OOK TIJDENS DE FEESTDAGEN!!
HELPT U ONS?

**Kerstpakketten Doneren**

Donaties

Afgelopen week een mooie donatie mogen ontvangen van Stichting Wijkraad Hoofddorp Oost.
Ze hebben een volle auto met boodschappen gebracht bij Stichting Prakkie Hoofddorp voor de gezinnen in de “Verborgen Armoede” die wekelijks geholpen worden met een tas boodschappen.
Ook namens Haarlemmermeerse Vrouwen Sociëteit hebben we een financiële donatie mogen ontvangen.
Namens het Bestuur van Stichting Prakkie Hoofddorp willen wij beide stichtingen bedanken voor deze mooie donaties


Géén Kleding en/of andere spulletje

Toen wij in 2020 de start maakte met Prakkie Hoofddorp mocht er ook nog kleding ingeleverd worden. Ondertussen zijn wij ons meer en meer gaan richten op levensmiddelen/verzorgingsproducten/schoonmaakmiddelen. Dus geen kleding, speelgoed of kringloopspulletjes meer. Dit hebben wij tijden geleden ook vermeld op onze Facebookpagina en tevens op de donatie box op Birkholm 88 te Hoofddorp. Dit alles heeft te maken met te weinig opslag voor deze extra spullen. Heeft u kleding? Dan kunt u een mail sturen naar Pass in On -Amstelland, want ook daar mogen de gezinnen,
die hulp krijgen van Stichting Prakkie Hoofddorp, gratis kleding uitzoeken voor het gehele gezin.
mail adres : passitonamstelland@gmail.com


Feestmaand December 2022

Ook in de maand december zijn wij heel erg geholpen met producten waar wij kerstpakketten van kunnen maken voor de gezinnen. Wij hebben hier een speciaal “Feestmaand ~ Boodschappenlijstje” voor.
Zie hiervoor: (klik op) “KERSTPAKKETTEN”


Stichting Prakkie Hoofddorp op tv bij “Weet Ik Veel” (RTL4)

Afgelopen zomer op 4 augustus hebben wij opnames gehad voor het programma “Weet Ik Veel”
Eindelijk mogen we nu bekendmaken wanneer de uitzending is.
Dit is a.s. ZONDAG 6 november op RTL4.Kennisquiz waarin drie BN’ers en een studio vol slimme studenten het tegen elkaar opnemen. De vijftig vragen beslaan allerlei onderwerpen, van films tot sport, van wetenschap tot cultuur.Voordat de finale begint maakt de Beau van Erven Dorens bekend aan welk goed doel het gewonnen geldbedrag gegeven wordt.Dit keer is Stichting PRAKKIE HOOFDDORP het goede doel waarvoor gespeeld wordt.
Uiteraard zijn wij als Stichting hier heel blij mee, en hopen wij op een mooi bedrag waarmee we weer vele personen kunnen helpen.
Allemaal kijken dus !🙂💚


Schenkt u uw energietoeslag aan Stichting Prakkie Hoofddorp?

In november en december krijgen alle huishouden in Nederland een energietoeslag van € 190,-. Er zijn veel huishouden die de 2 x € 190,- heel goed kunnen gebruiken, maar er zijn ook huishoudens die dit bedrag niet nodig hebben. Energiemaatschappijen roepen inmiddels op om dan het bedrag te schenken aan goede doelen.


Stichting Prakkie Hoofddorp kan van gedoneerde energietoeslag heel veel gezinnen helpen, die het hard nodig hebben. Mogen we ook op uw hulp rekenen? Dat zou geweldig nieuws zijn en het geeft ons de broodnodige (financiële) energie!

Stichting Prakkie Hoofddorp groeit !!

Steeds meer mensen weten de weg naar Prakkie Hoofddorp te vinden. Dit houd ook in dat wij het steeds drukker krijgen en we daarom blij zijn met helpende handjes. Daarom zijn wij op zoek naar Vrijwilligers die ons op regelmatige basis komen helpen. Met bv. Inzamelingen, Ophalen van Donaties, Tellen en Sorteren van producten, etc. Ben jij deze persoon die ons graag komt helpen? klik dan hier op : AANMELDEN


Geniet van ‘t Goede Cadeaukaart 🍅 🍐

Nationale Postcodeloterij & Albert Heijn
“Hoe mooi zou het zijn dat we de levensmiddelenpakketten extra kunnen vullen met mooie, gezonde maaltijden. Dat kunnen de gezinnen in de verborgen armoede van Stichting Prakkie Hoofddorp in deze moeilijke tijden meer dan waarderen.”
Activeer je kaart:
Wij doen dan ook een oproep aan alle deelnemers die een cadeau-kaart hebben ontvangen en er niets mee gaan doen om hun kaart te activeren en deze bij een van de drie deelnemende Albert Heijns in Hoofddorp in de daarvoor bestemde inleverzuil / box te doen.
Dit kan vanaf maandag 24 oktober.
AH XL Hoofddorp (winkelcentrum de 4meren)
AH Muiderbos (winkelcentrum t Paradijs)
AH Toolenburg (winkelcentrum Toolenburg)
of in een envelop in de brievenbus te doen of af te geven adres =
Stichting Prakkie Hoofddorp
Birkholm 88
2133CH Hoofddorp
De cadeau-kaarten zijn meer dan welkom !! Maar zorg er wel voor dat u de kaart eerst activeert 😉


Stichting Prakkie Hoofddorp bij Hart van Nederland op SBS6

Vorige week werden wij benaderd door het programma Hart van Nederland. Al enkele weken besteed SBS6 aandacht aan de huidige Crisis in Nederland. En zo kwamen ze ook uit bij ons. Een dag later stond er hier een cameraploeg voor de deur en hebben ze enkele uren met ons meegelopen (en gefilmd) tijdens onze werkzaamheden op onze wekelijkse woensdag ~ uitgiftedag. Dit is uitgezonden op vrijdagavond 14 oktober.
Naar aanleiding van deze uitzending hebben we al vele reacties en donaties mogen ontvangen. Onze hoop is ook nog dat we donateurs vinden voor een extraatje met de kerst voor de gezinnen. Maar ook een donateur voor een beschikbare ruimte, en vervoer.


Kerstpakketten

Ook dit jaar hopen wij weer op mooie kerstpakketten of iets extra tijdens de (dure) feestelijke decembermaand voor de gezinnen die gebruik maken van Stichting Prakkie Hoofddorp.
Wilt u ons helpen op welke manier dan ook? Lees dan even onze Kerstpakketten pagina. Zie (klik) HIER


Emballage actie

Afgelopen maand (juni) heeft Albert Heijn XL Hoofddorp een actie gehad door middel van emballagebonnen voor Stichting PRAKKIE HOOFDDORP. Afgelopen vrijdag (01-07-2022) heeft ons bestuur een mooie bedrag van € 207,95 in ontvangst mogen nemen namen de klanten van Albert Heijn XL Hoofddorp.


Mooi Nieuws

Zoals al eerder vermeld is Stichting Prakkie Hoofddorp voor 100% afhankelijk van giften. Gelukkig weten steeds meer bedrijven en instellingen ons te vinden en kunnen we wekelijks gezinnen ondersteunen met goed gevulde boodschappentassen.

Wat begon met voornamelijk houdbare producten is inmiddels uitgebreid met steeds meer verse producten zoals brood, vlees en vis. Stichting Prakkie Hoofddorp beschikte al over een (beperkte) koeling en sinds enige tijd een vriezer (gekregen via een donateur).

We zijn heel blij met de steun die we krijgen van meerdere winkeliers en particulieren, die ook steeds vaker de houdbare producten aan ons doneren. Helaas moesten we nog steeds met pijn in het hart op regelmatige basis nee zeggen tegen houdbare (invriesbare) producten, omdat de vriezer op die momenten al vol was. Een tweede vriezer zou een uitkomst zijn om ons groeiende ledenaantal van goed gevulde tassen te kunnen blijven voorzien.

Sinds 22 juni beschikt Stichting Prakkie Hoofddorp over een 2de vriezer. De vriezer is betaald vanuit een donatie die we ontvangen hebben van Stichting OPA (Oud Papier Actie) Sneek. Stichting OPA haalt in Sneek en omstreken al ruim 45 jaar oud papier op. De opbrengsten daarvan worden besteed aan goede doelen.

Stichting Prakkie Hoofddorp is enorm blij met de nieuwe vriezer en is OPA Sneek daarvoor zeer erkentelijk.

p.s. Alsof het zo bedoeld was….. de dag na aankomst van de vriezer lag deze al vol met een heerlijke traktatie…… IJSJES. En dat op een uit-deel-dag met 24 graden.


Wij, het bestuur van Stichting Prakkie Hoofddorp, willen alle donateurs bedanken voor het mogelijk maken van mooi Paas-Pakket voor alle gezinnen. Mede dankzij jullie kunnen ook deze gezinnen genieten van een heerlijk Paas ontbijt. 🐣


Stichting Prakkie Hoofddorp is géén Kringloopwinkel

In de voortuin staat onze donatiebox voor het doneren van houdbare levensmiddelen, verzorgings- en schoonmaakproducten. Steeds vaker worden er spullen in de box gedaan waar wij niets mee kunnen. Bijvoorbeeld, snoeren, schilderijtjes, lakens etc. Aangezien onze ruimte al beperkt is en we ons enkel bezig houden met levensmiddelen, verzorgings- en schoonmaakproducten, gaan deze spullen bij ons gelijk in de container of brengen we deze naar de kringloop. Onze vraag is dan ook deze spullen hier niet meer in de donatiebox te doen, en het zelf naar de kringloop te brengen, dat scheelt ons ruimte en kostbare tijd. Ook kunt u het aanbieden op onze Facebookgroep: Gratis Spulletjes PRAKKIE HOOFDDORP.


Tijdelijke innamestop Speelgoed

Aangezien wij (nog) geen opslagruimte hebben buiten ons woonhuis om, kunnen wij geen speelgoed/boeken etc meer aannemen.
Andere adressen waar u terecht kunt zijn kringloopwinkels.Wederom een top een weekend voor Stichting Prakkie Hoofddorp!!

Hoofddorp 22-23 oktober
Met dank aan Jumbo Hofman Skagerrak in Hoofddorp hebben wij twee dagen vele gezinnen blij mogen maken met oa. diepvriesproducten, brood, zuivel, fruit, vlees, vis, gebak etc.
Een donatie van Jumbo die wij als Team Prakkie Hoofddorp op konden halen door de tijdelijke sluiting van Jumbo in het winkelcentrum Skagerhof in  Hoofddorp.
De winkel is tot 10 november dicht vanwege een verbouwing. Hierdoor krijgt de Jumbo-supermarkt een hele andere look, en een nieuw interieur.
Twee dagen achter elkaar konden de gezinnen tassen vol ophalen op de Birkholm in Hoofddorp.
Vrijdagavond heeft ons team, (bestuur en vrijwilligers) de vriezers en koelingen leeg gehaald en afgeleverd op de Birkholm. De eerste gezinnen konden al diepvriesproducten ophalen, terwijl de rest van het team nog volop bezig was met inpakken bij de Jumbo. Elk gezin ging met een volle bigshopper diepvriesproducten naar huis.
Zaterdagochtend stond het team alweer heel vroeg in de ochtend te sorteren en pakketten te maken voor de gezinnen die dit later die ochtend weer op mochten halen. Inclusief het brood van Bakkerij Gorthuis.
Dit alles konden wij doen in een Partytent die wij mochten lenen van Totaal Party Verhuur te Hoofddorp.
Wij als Team van Stichting Prakkie Hoofddorp willen namens alle gezinnen, Jumbo Hofman Skagerrak in Hoofddorp heel erg bedanken voor deze geweldige donatie, en wij willen jullie heel veel succes wensen met de verbouwing van jullie winkel !!
Team van Stichting Prakkie HoofddorpInzameling actie zaterdag 21 augustus

Aankomende zaterdag 21 augustus onze eerste inzamelactie in Winkelcentrum ‘t Paradijs !! (Overbos)
Wij als Team vrijwilligers hebben er veel zin in, en hopen vele donaties op te kunnen halen voor de gezinnen in de “Verborgen Armoede” www.prakkiehoofddorp.nlHelpende Handjes voor Stichting Prakkie Hoofddorp: Vrijwilligers gevraagd!!


Aangezien Stichting Prakkie Hoofddorp snel groeit zijn we op zoek naar vrijwilligers die voldoende vrije tijd over hebben.
Wat ga je doen?
-Eventueel helpen met pakketten maken
-Eventueel helpen op de uitdeel dagen
-Eventueel helpen met donaties ophalen
-Eventueel helpen met winkelacties
Wat vragen we van je:Motivatie, Enthousiasme, Sociaal, Flexibel, Oproepbaar, Snel kunnen schakelen en het liefst eigen vervoer hebben.
Wat bieden wij:
Een gezellig Team !!
Voor aanmelden of meer informatie stuur een mail naar: info@prakkiehoofddorp.nlFlitsverbouwing Jumbo

18 & 19 juli 2021
Met dank aan Jumbo Hofman Marktlaan in Hoofddorp hebben wij week 29 twee dagen vele gezinnen blij mogen maken met oa. Brood, groente, fruit, vlees, vis, gebak etc.
Een donatie van Jumbo die wij als Team Prakkie Hoofddorp op konden halen door de tijdelijke sluiting van Jumbo in het centrum Hoofddorp.
De winkel is enkele dagen dicht geweest vanwege een flitsverbouwing van vijftig uur. Hierdoor heeft de Jumbo-supermarkt aan Marktlaan een andere look, een nieuw interieur en een forse uitbreiding van het assortiment.Oranje gebak voor minima uit Hoofddorp: “Zo hebben ook zij een EK-feestje”

10 juni 2021
Haarlemmermeer maakt zich ook op voor het EK-voetbal de komende tijd.
In Hoofddorp maakt bakker Peter Gorthuis het toernooi extra feestelijk, door samen met zijn vrouw oranje gebakjes te maken voor gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen. “Zo hebben ook zij een EK-feestje”, zegt bakkersvrouw Aria Gorthuis. Normaal gesproken levert de bakker al brood
dat ze over hebben aan de weldoeners van Prakkie Hoofddorp.
“Bijna 200 tompoucen gaan naar Prakkie Hoofddorp.
Dat is een organisatie die mensen helpt die tussen wal en schip vallen voor de voedselbank. Zelf hebben ze het geld niet om dat te kopen.” De actie is spontaan tot stand gekomen om ook de minder bedeelden een feestelijk EK te bezorgen. “Zodat ze ook een leuke avond hebben!”
Initiatiefnemer van Prakkie Hoofddorp Miranda Dekker is enorm blij met de gulle gift van het bakkerskoppel. “Het ziet er erg lekker uit. Het is helemaal geweldig. Daar schiet je van vol, ik krijg er kippenvel van. Gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen kunnen dus ook niet genieten van een lekker gebakje. Met dank aan bakker Gorthuis kan dat wel.”
Zie hier het bericht op NHNieuws : https://www.nhnieuws.nl/nieuws/287163/oranje-gebak-voor-minima-uit-hoofddorp-zo-hebben-ook-zij-een-ek-feestjeVier maanden actief voor gezinnen in de “Verborgen Armoede”

HOOFDDORP, 19 maart 2021 Vandaag 4 maanden geleden kreeg de Facebookgroep 💚PRAKKIE HOOFDDORP 💚 een hele andere wending. Van het plaatsen en op laten halen van de “Prakkies” gingen we leden in de “Verborgen Armoede” wekelijks voorzien van groente en fruit. Dit varieerde van snijbonen tot mandarijnen tot avocado’s etc. Helaas werd dat in het nieuwe jaar minder. Dus besloten wij op een andere manier onze leden te voorzien van wekelijks een tas(je) met houdbare levensmiddelen. Gesteund door enkele middenstanders en particulieren uit de Haarlemmermeer is dit tot nu toe nog wekelijks gelukt. Al raakt de voorraad wel een beetje op nu. Maar we geven niet op en willen de gezinnen blijven helpen. Dit omdat het echt nodig is. De gezinnen die wekelijks mee loten om een pakket te ontvangen komen veelal niet in aanmerking voor de voedselbank of andere hulp. Soms verdienen ze net € 2,00 te veel om recht te hebben op een voedselpakket bij de voedselbank. Het is schrijnend te zien dat ook in de Haarlemmermeer zoveel “Verborgen Armoede” heerst. Daarom is alle hulp nog steeds welkom.
Het team van Prakkie Hoofddorp bestaat uit meerdere vrijwilligers die voor het benodigde voedsel en alle kosten van de organisatie geheel afhankelijk is van donaties door bedrijven en particulieren.
Zonder deze donaties kunnen we onze leden niet helpen.
Donaties van bedrijven en particulieren, in de vorm van voedsel producten, stellen wij zeer op prijs.
Ook verzorgings producten en/of schoonmaak middelen zijn welkom. ​
Voor alle producten die gedoneerd worden geldt natuurlijk wel dat ze onaangebroken en nog te gebruiken zijn.
Producten kunnen dagelijks ingeleverd worden op;
Birkholm 88
Ook anoniem en volledig corona proof, er staat een kist in de voortuin.
Of stuur een email aan stichting@prakkiehoofddorp.nl
Voor onze leden hebben wij ook twee nieuwe Facebookgroepen gemaakt. De naam van de groepen zijn

GRATIS spulletjes PRAKKIE HOOFDDORP

Uiterlijke Verzorging van Gratis tot € 10,00 : PRAKKIE HOOFDDORP
Mooie en lekkere donatie

Vandaag een super mooie donatie gekregen van Lagardere Travel Retail uit Lijnden.
Hier kunnen wij vele gezinnen weer blij mee maken. Een lekker tussendoortje en lekker voor bij de koffie en handig om te delen!
Deze Mini Stroopwafels zijn ook extra leuk om mee te decoreren! Zo maak je van je cupcakes, slagroomtaart of toetje een extra lekkere traktatie.500 Kilo aardappels voor PRAKKIE HOOFDDORP

Namens Aardappelhandel en sorteerbedrijf Kranenburg in Nieuw Vennep een hele mooie donatie ontvangen van 500 kilo aardappels.
Wat geweldig is dit voor de gezinnen in de “Verborgen Armoede” !!
Wij willen daarom Aardappelhandel en sorteerbedrijf Kranenburg bedanken voor deze gulle gift !!
Zondag 20 dec 2020

HOOFDDORP Het bericht in HCnieuws over de Facebookgroep ‘Prakkie Hoofddorp’ werpt zijn vruchten af, en meer. In hun enthousiasme kijken donateurs niet altijd goed naar de datum. “We hebben al jaartallen 2013 en 2015 voorbij zien komen. Dit kunnen wij uiteraard niet schenken, waardoor we met een enorme afvalberg zitten,” zegt oprichter Miranda Dekker.

Prakkie Hoofddorp richt zich op mensen die net teveel inkomen hebben om een beroep te doen op de Voedselbank, maar het toch zwaar hebben het hoofd boven water te houden. Producten kunnen ingeleverd worden op Birkholm 88, Miranda samen met haar man Ronald voor de distributie zorgt. Miranda: “Dagelijks komen mensen spullen brengen. Tassen vol, tassen tegelijk. Er zit alleen één helaas aan. Mensen gaan hun voorraadkast opruimen en geven spullen mee die allang over de datum heen zijn. Dit kunnen wij en willen wij niet geven aan de gezinnen, we willen namelijk niet verantwoordelijk zijn dat er iemand ziek wordt.”
“Wij gooien de spullen dan ook weg met het gevolg dat onze (kleine) kliko al tot de nok gevuld is. En ons privé-afval moeten we daarnaast ook nog kwijt. Verder worden er blijkbaar badkamers opgeruimd en worden er gebruikte deo’s, shampoos en dergelijke gebracht, flessen die plakken en/of heel vies zijn. Dat vinden wij dan weer niet hygiënisch om mee te geven aan de gezinnen. Ondanks dat ze er misschien blij mee zouden zijn is het voor ons een ‘no go’. Dus lieve mensen, kijk goed wanneer je iets doneert naar datum en hygiëne.”


Extra donatie voor de gezinnen op 19 december


HAARLEMMERMEER Gisteren hebben wij een extra donatie ontvangen van Bakkerij Gorthuis uit Hoofddorp, Brug Piepers in Leimuiderbrug, DeBroodjesshop in Hoofddorp en van een anonieme middenstander uit Hoofddorp. Zo ook hebben we gisteren voedingsmiddelen uit kunnen delen die geschonken waren door particulieren uit de Haarlemmermeer. De gezinnen waren hier wederom zeer dankbaar voor.
1.000 Gorthuis Oliebollen voor gezinnen in financieel zwaar weer
HOOFDDORP Bakkerij Gorthuis doneert duizend oliebollen aan Prakkie Hoofddorp, een organisatie die opkomt voor gezinnen die het financieel zwaar hebben. Peter en Aria Gorthuis gaan oudejaarsdag overuren maken het ‘steunpakket’ te bakken.

Aria: ‘Het einde van het jaar is weer in zicht. Voor velen is oudejaarsavond een avond om gezellig met elkaar een heerlijke oliebol te eten en te proosten op een mooi nieuw jaar. Ook bij bakkerij Gorthuis worden hiervoor alweer vele oliebollen besteld. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en daar wilden wij graag iets aan doen.”

De twee schenken 31 december duizend oliebollen aan de organisatie Prakkie Hoofddorp. Aria: “Ik kwam in contact met oprichtster Miranda. Zij en haar man Ronald delen al enkele maanden onder andere groente en fruit uit aan mensen welke het financieel zwaar hebben. Veel van deze mensen vallen tussen wal en schip omdat ze bijvoorbeeld net teveel verdienen om bij de Voedselbank terecht te kunnen, gelukkig kunnen ze nu bij Prakkie Hoofddorp terecht.”
“Ik vind dit zo’n mooi initiatief, ook omdat wij zelf ook regelmatig iets proberen te doen voor de medemens, zoals jaarlijks de ouderenmiddag.
Toen Miranda vertelde wat zij met Prakkie Hoofddorp, deden hebben wij direct aangeboden om duizend oliebollen te schenken zodat ook deze mensen een heerlijk oudjaarsavond kunnen hebben. Tenslotte verdienen juist deze mensen, die het toch al zo zwaar hebben, het om eventjes in het zonnetje gezet te worden en ook te genieten van een oliebol om dit vervelende jaar uit te zwaaien. Daar helpen wij graag aan mee!”

“Ook hebben wij besloten om wekelijks Prakkie Hoofddorp van brood te voorzien zodat ook in het nieuwe jaar deze mensen niet alleen van groente en fruit kunnen genieten maar ook van een lekker stukje brood. We hopen dat wij een toon hebben kunnen zetten om ook andere ondernemers artikelen, welke zij niet meer kunnen verkopen, te laten doneren aan Prakkie Hoofddorp, zodat nog meer mensen geholpen kunnen worden. Echt, de enthousiaste reacties zijn het meer dan waard!” De oliebollen zijn weer lekker!

Miranda en Ronald Dekker van Prakkie Hoofddorp nemen een voorproefje bij Peter Gorthuis en zijn bakkerij.

*Nieuwsbrief
*Persberichten
___________