*Nieuwsbrief
*Persberichten
___________

Wederom een top een weekend voor Stichting Prakkie Hoofddorp!!

Hoofddorp 22-23 oktober
Met dank aan Jumbo Hofman Skagerrak in Hoofddorp hebben wij twee dagen vele gezinnen blij mogen maken met oa. diepvriesproducten, brood, zuivel, fruit, vlees, vis, gebak etc.
Een donatie van Jumbo die wij als Team Prakkie Hoofddorp op konden halen door de tijdelijke sluiting van Jumbo in het winkelcentrum Skagerhof in  Hoofddorp.
De winkel is tot 10 november dicht vanwege een verbouwing. Hierdoor krijgt de Jumbo-supermarkt een hele andere look, en een nieuw interieur.
Twee dagen achter elkaar konden de gezinnen tassen vol ophalen op de Birkholm in Hoofddorp.
Vrijdagavond heeft ons team, (bestuur en vrijwilligers) de vriezers en koelingen leeg gehaald en afgeleverd op de Birkholm. De eerste gezinnen konden al diepvriesproducten ophalen, terwijl de rest van het team nog volop bezig was met inpakken bij de Jumbo. Elk gezin ging met een volle bigshopper diepvriesproducten naar huis.
Zaterdagochtend stond het team alweer heel vroeg in de ochtend te sorteren en pakketten te maken voor de gezinnen die dit later die ochtend weer op mochten halen. Inclusief het brood van Bakkerij Gorthuis.
Dit alles konden wij doen in een Partytent die wij mochten lenen van Totaal Party Verhuur te Hoofddorp.
Wij als Team van Stichting Prakkie Hoofddorp willen namens alle gezinnen, Jumbo Hofman Skagerrak in Hoofddorp heel erg bedanken voor deze geweldige donatie, en wij willen jullie heel veel succes wensen met de verbouwing van jullie winkel !!
Team van Stichting Prakkie Hoofddorp


Inzameling actie zaterdag 21 augustus

Aankomende zaterdag 21 augustus onze eerste inzamelactie in Winkelcentrum ‘t Paradijs !! (Overbos)
Wij als Team vrijwilligers hebben er veel zin in, en hopen vele donaties op te kunnen halen voor de gezinnen in de “Verborgen Armoede” www.prakkiehoofddorp.nl


Helpende Handjes voor Stichting Prakkie Hoofddorp: Vrijwilligers gevraagd!!


Aangezien Stichting Prakkie Hoofddorp snel groeit zijn we op zoek naar vrijwilligers die voldoende vrije tijd over hebben.
Wat ga je doen?
-Eventueel helpen met pakketten maken
-Eventueel helpen op de uitdeel dagen
-Eventueel helpen met donaties ophalen
-Eventueel helpen met winkelacties
Wat vragen we van je:Motivatie, Enthousiasme, Sociaal, Flexibel, Oproepbaar, Snel kunnen schakelen en het liefst eigen vervoer hebben.
Wat bieden wij:
Een gezellig Team !!
Voor aanmelden of meer informatie stuur een mail naar: info@prakkiehoofddorp.nl


Flitsverbouwing Jumbo

18 & 19 juli 2021
Met dank aan Jumbo Hofman Marktlaan in Hoofddorp hebben wij week 29 twee dagen vele gezinnen blij mogen maken met oa. Brood, groente, fruit, vlees, vis, gebak etc.
Een donatie van Jumbo die wij als Team Prakkie Hoofddorp op konden halen door de tijdelijke sluiting van Jumbo in het centrum Hoofddorp.
De winkel is enkele dagen dicht geweest vanwege een flitsverbouwing van vijftig uur. Hierdoor heeft de Jumbo-supermarkt aan Marktlaan een andere look, een nieuw interieur en een forse uitbreiding van het assortiment.


Oranje gebak voor minima uit Hoofddorp: “Zo hebben ook zij een EK-feestje”

10 juni 2021
Haarlemmermeer maakt zich ook op voor het EK-voetbal de komende tijd.
In Hoofddorp maakt bakker Peter Gorthuis het toernooi extra feestelijk, door samen met zijn vrouw oranje gebakjes te maken voor gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen. “Zo hebben ook zij een EK-feestje”, zegt bakkersvrouw Aria Gorthuis. Normaal gesproken levert de bakker al brood
dat ze over hebben aan de weldoeners van Prakkie Hoofddorp.
“Bijna 200 tompoucen gaan naar Prakkie Hoofddorp.
Dat is een organisatie die mensen helpt die tussen wal en schip vallen voor de voedselbank. Zelf hebben ze het geld niet om dat te kopen.” De actie is spontaan tot stand gekomen om ook de minder bedeelden een feestelijk EK te bezorgen. “Zodat ze ook een leuke avond hebben!”
Initiatiefnemer van Prakkie Hoofddorp Miranda Dekker is enorm blij met de gulle gift van het bakkerskoppel. “Het ziet er erg lekker uit. Het is helemaal geweldig. Daar schiet je van vol, ik krijg er kippenvel van. Gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen kunnen dus ook niet genieten van een lekker gebakje. Met dank aan bakker Gorthuis kan dat wel.”
Zie hier het bericht op NHNieuws : https://www.nhnieuws.nl/nieuws/287163/oranje-gebak-voor-minima-uit-hoofddorp-zo-hebben-ook-zij-een-ek-feestje


Vier maanden actief voor gezinnen in de “Verborgen Armoede”

HOOFDDORP, 19 maart 2021 Vandaag 4 maanden geleden kreeg de Facebookgroep 💚PRAKKIE HOOFDDORP 💚 een hele andere wending. Van het plaatsen en op laten halen van de “Prakkies” gingen we leden in de “Verborgen Armoede” wekelijks voorzien van groente en fruit. Dit varieerde van snijbonen tot mandarijnen tot avocado’s etc. Helaas werd dat in het nieuwe jaar minder. Dus besloten wij op een andere manier onze leden te voorzien van wekelijks een tas(je) met houdbare levensmiddelen. Gesteund door enkele middenstanders en particulieren uit de Haarlemmermeer is dit tot nu toe nog wekelijks gelukt. Al raakt de voorraad wel een beetje op nu. Maar we geven niet op en willen de gezinnen blijven helpen. Dit omdat het echt nodig is. De gezinnen die wekelijks mee loten om een pakket te ontvangen komen veelal niet in aanmerking voor de voedselbank of andere hulp. Soms verdienen ze net € 2,00 te veel om recht te hebben op een voedselpakket bij de voedselbank. Het is schrijnend te zien dat ook in de Haarlemmermeer zoveel “Verborgen Armoede” heerst. Daarom is alle hulp nog steeds welkom.
Het team van Prakkie Hoofddorp bestaat uit meerdere vrijwilligers die voor het benodigde voedsel en alle kosten van de organisatie geheel afhankelijk is van donaties door bedrijven en particulieren.
Zonder deze donaties kunnen we onze leden niet helpen.
Donaties van bedrijven en particulieren, in de vorm van voedsel producten, stellen wij zeer op prijs.
Ook verzorgings producten en/of schoonmaak middelen zijn welkom. ​
Voor alle producten die gedoneerd worden geldt natuurlijk wel dat ze onaangebroken en nog te gebruiken zijn.
Producten kunnen dagelijks ingeleverd worden op;
Birkholm 88
Ook anoniem en volledig corona proof, er staat een kist in de voortuin.
Of stuur een email aan stichting@prakkiehoofddorp.nl
Voor onze leden hebben wij ook twee nieuwe Facebookgroepen gemaakt. De naam van de groepen zijn

GRATIS spulletjes PRAKKIE HOOFDDORP

Uiterlijke Verzorging van Gratis tot € 10,00 : PRAKKIE HOOFDDORPMooie en lekkere donatie

Vandaag een super mooie donatie gekregen van Lagardere Travel Retail uit Lijnden.
Hier kunnen wij vele gezinnen weer blij mee maken. Een lekker tussendoortje en lekker voor bij de koffie en handig om te delen!
Deze Mini Stroopwafels zijn ook extra leuk om mee te decoreren! Zo maak je van je cupcakes, slagroomtaart of toetje een extra lekkere traktatie.


500 Kilo aardappels voor PRAKKIE HOOFDDORP

Namens Aardappelhandel en sorteerbedrijf Kranenburg in Nieuw Vennep een hele mooie donatie ontvangen van 500 kilo aardappels.
Wat geweldig is dit voor de gezinnen in de “Verborgen Armoede” !!
Wij willen daarom Aardappelhandel en sorteerbedrijf Kranenburg bedanken voor deze gulle gift !!Zondag 20 dec 2020

HOOFDDORP Het bericht in HCnieuws over de Facebookgroep ‘Prakkie Hoofddorp’ werpt zijn vruchten af, en meer. In hun enthousiasme kijken donateurs niet altijd goed naar de datum. “We hebben al jaartallen 2013 en 2015 voorbij zien komen. Dit kunnen wij uiteraard niet schenken, waardoor we met een enorme afvalberg zitten,” zegt oprichter Miranda Dekker.

Prakkie Hoofddorp richt zich op mensen die net teveel inkomen hebben om een beroep te doen op de Voedselbank, maar het toch zwaar hebben het hoofd boven water te houden. Producten kunnen ingeleverd worden op Birkholm 88, Miranda samen met haar man Ronald voor de distributie zorgt. Miranda: “Dagelijks komen mensen spullen brengen. Tassen vol, tassen tegelijk. Er zit alleen één helaas aan. Mensen gaan hun voorraadkast opruimen en geven spullen mee die allang over de datum heen zijn. Dit kunnen wij en willen wij niet geven aan de gezinnen, we willen namelijk niet verantwoordelijk zijn dat er iemand ziek wordt.”
“Wij gooien de spullen dan ook weg met het gevolg dat onze (kleine) kliko al tot de nok gevuld is. En ons privé-afval moeten we daarnaast ook nog kwijt. Verder worden er blijkbaar badkamers opgeruimd en worden er gebruikte deo’s, shampoos en dergelijke gebracht, flessen die plakken en/of heel vies zijn. Dat vinden wij dan weer niet hygiënisch om mee te geven aan de gezinnen. Ondanks dat ze er misschien blij mee zouden zijn is het voor ons een ‘no go’. Dus lieve mensen, kijk goed wanneer je iets doneert naar datum en hygiëne.”

Extra donatie voor de gezinnen op 19 december


HAARLEMMERMEER Gisteren hebben wij een extra donatie ontvangen van Bakkerij Gorthuis uit Hoofddorp, Brug Piepers in Leimuiderbrug, DeBroodjesshop in Hoofddorp en van een anonieme middenstander uit Hoofddorp. Zo ook hebben we gisteren voedingsmiddelen uit kunnen delen die geschonken waren door particulieren uit de Haarlemmermeer. De gezinnen waren hier wederom zeer dankbaar voor.
1.000 Gorthuis Oliebollen voor gezinnen in financieel zwaar weer
HOOFDDORP Bakkerij Gorthuis doneert duizend oliebollen aan Prakkie Hoofddorp, een organisatie die opkomt voor gezinnen die het financieel zwaar hebben. Peter en Aria Gorthuis gaan oudejaarsdag overuren maken het ‘steunpakket’ te bakken.

Aria: ‘Het einde van het jaar is weer in zicht. Voor velen is oudejaarsavond een avond om gezellig met elkaar een heerlijke oliebol te eten en te proosten op een mooi nieuw jaar. Ook bij bakkerij Gorthuis worden hiervoor alweer vele oliebollen besteld. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en daar wilden wij graag iets aan doen.”

De twee schenken 31 december duizend oliebollen aan de organisatie Prakkie Hoofddorp. Aria: “Ik kwam in contact met oprichtster Miranda. Zij en haar man Ronald delen al enkele maanden onder andere groente en fruit uit aan mensen welke het financieel zwaar hebben. Veel van deze mensen vallen tussen wal en schip omdat ze bijvoorbeeld net teveel verdienen om bij de Voedselbank terecht te kunnen, gelukkig kunnen ze nu bij Prakkie Hoofddorp terecht.”
“Ik vind dit zo’n mooi initiatief, ook omdat wij zelf ook regelmatig iets proberen te doen voor de medemens, zoals jaarlijks de ouderenmiddag.
Toen Miranda vertelde wat zij met Prakkie Hoofddorp, deden hebben wij direct aangeboden om duizend oliebollen te schenken zodat ook deze mensen een heerlijk oudjaarsavond kunnen hebben. Tenslotte verdienen juist deze mensen, die het toch al zo zwaar hebben, het om eventjes in het zonnetje gezet te worden en ook te genieten van een oliebol om dit vervelende jaar uit te zwaaien. Daar helpen wij graag aan mee!”

“Ook hebben wij besloten om wekelijks Prakkie Hoofddorp van brood te voorzien zodat ook in het nieuwe jaar deze mensen niet alleen van groente en fruit kunnen genieten maar ook van een lekker stukje brood. We hopen dat wij een toon hebben kunnen zetten om ook andere ondernemers artikelen, welke zij niet meer kunnen verkopen, te laten doneren aan Prakkie Hoofddorp, zodat nog meer mensen geholpen kunnen worden. Echt, de enthousiaste reacties zijn het meer dan waard!” De oliebollen zijn weer lekker!

Miranda en Ronald Dekker van Prakkie Hoofddorp nemen een voorproefje bij Peter Gorthuis en zijn bakkerij.