De Facebookgroep 💚PRAKKIE HOOFDDORP 💚 is er voor iedereen uit de Haarlemmermeer die rond moet komen met een kleine beurs en tussen wal en schip vallen bij andere instanties.


.​Je kunt lid van onze Facebookpagina worden als je hulp nodig hebt of als je hulp wil geven

Wanneer wij brood,houdbare levensmiddelen, verse maaltijden, verzorgingsproducten, schoonmaakartikelen of andere producten aangeboden hebben gekregen, zetten wij een oproep op onze Facebookgroep.
De leden die het financieel zwaar hebben kunnen dan in een persoonlijk bericht aangeven dat zij hiervoor in aanmerking willen komen.
Afhankelijk van hoeveel wij kunnen geven en hoeveel reacties er zijn wordt er geloot.
Degene die mogen komen ophalen krijgen een persoonlijk bericht terug, met het bericht over het juiste tijdvak wanneer het pakket opgehaald kan worden.
Over de loting wordt niet gediscussieerd

Iedereen die een “prakkie eten” over heeft mag dat op de groep aanbieden.
Mensen die dit willen ophalen hoeven zich niet te schamen en mogen reageren met “graag”.
Degene die het “prakkie” heeft aangeboden bepaalt zelf wie het mag komen ophalen.


Enkele reacties over Prakkie Hoofddorp

Naam is bekend bij bestuur: Sinds mijn man door de coronacrisis als ZZP-er nauwelijks inkomen heeft, moeten we het doen met mijn salaris. Ik werk in de zorg en met twee kinderen is het geen vetpot. Op het moment, dat we echt elke buffer hadden opgemaakt, klopten we bij Prakkie aan.  Dit jaar konden mijn twee kids zich enorm verheugen op het feit dat ze een geweldige lunch voor Moederdag konden voorbereiden. Dit keer met echt lekkere en bijzondere dingen dankzij de tas met inhoud van Prakkie. (En zij mogen natuurlijk meesnoepen). Het is zo fijn om mijn kids weer eens te zien stralen.  Prakkie betekend voor ons, dat we nu elke maand rond kunnen komen en niet hoeven te lenen, zodat het van kwaad naar erger gaat. Dit haalt een hoop stress weg.  Daarnaast hebben Miranda en Ronald altijd een aardig woordje klaar als je wat op komt halen en aan de kinderen wordt ook gedacht.  Blij met Prakkie! 

Naam is bekend bij bestuur: Enkele maanden geleden werd ik door mijn vriendin geattendeerd op Prakkie Hoofddorp. Dit nadat mijn ex mij had laten zitten met een financiële tegenvaller doordat hij zijn afspraken niet nakomt. Daardoor moest ik elke maand bij mijn ouders aankloppen voor boodschappen. Zodat mijn kinderen en ik wel te eten hadden. Ik heb gelukkig geweldige ouders die me steunen. Ik werk mezelf een slag in de rondte en dan zijn mijn ouders er weer om de kinderen op te vangen. Nu met prakkie hoofddorp hoef ik mijn ouders niet meer elke maand om eten te vragen. Wat voor mij echt heel erg moeilijk was. Nu is er de hulp van Prakkie. En daar zijn wij, zowel de kids, mijn ouders en ik onwijs blij mee. Dit geeft zoveel rust. Met dank aan alle vrijwilligers kan ik samen met de kinderen weer lachen en plezier maken, en dat is zo goed voor ons alle 3. Uiteraard doet dit ook goed voor mijn ouders om ons te zien genieten. Dank jullie wel lieve vrijwilligers van Prakkie Hoofddorp.

Linda : Was Prakkie Hoofddorp maar eerder in mijn leven gekomen. Dan hadden de afgelopen jaren niet zo zwaar geweest. Na het verliezen van mijn baan door mijn chronische ziekte werd het financieel erg zwaar met 2 kleine kinderen. Door de hulp die ik nu krijg van Prakkie Hoofddorp kan ik weer adem halen, en hoef ik niet steeds nee te zeggen tegen mijn kinderen. Ik ben er nog lang niet, maar dankzij jullie hulp wel weer op de goede weg.

Naam is bekend bij bestuur : Doordat wij te weinig inkomen hebben  moeten wij wel eens keuzes maken of we betalen onze rekeningen of we eten. We bezuinigde daarom op het eten, maar door de hulp van PrakkieHoofddorp  kunnen we nu weer gezonde producten eten, verse groenten en fruit. Hierdoor zitten we beter in ons vel en hebben we meer rust in ons hoofd.

Léonie: Zelf heb ik een uitkering en is het allemaal moeilijk te redden. Aan Prakkie Hoofddorp heb ik enorm veel altijd verse groenten lekker fruit en allemaal verrassingen en vers brood. Door Prakkie Hoofddorp heb ik een rekening kunnen betalen die er al best lang lag ik ben super blij met jullie en wil jullie dan ook heel erg bedanken. Jullie zijn toppers!!

Naam is bekend bij bestuur: Dankzij de donateurs bij Prakkie Hoofddorp hoef ik mij geen zorgen te maken of er genoeg te eten is in een maand. Ik heb deze maand zelfs een klein cadeautje voor onze pleegzoon kunnen kopen, wat hij graag wilde hebben! Dat lukt normaal gesproken echt niet..
Bedankt lieve donateurs! 🍀

Cham: Wat een heerlijke tas hebben we weer gekregen, alle donateurs hartelijk bedankt weer. Met dit soort steun is/was het voor mij mogelijk om voor mijn dochter een traktatie mee te geven naar school en om überhaupt een verjaardagscadeau voor haar te kunnen kopen. Of om een rekening iets sneller te kunnen (af)betalen en om mijn zoontje een leuk zomer schoentje te kunnen geven. Ik loop hier niet graag te koop mee, maar lieve bekende en anonieme donateurs het steunen van Prakkie Hoofddorp doen jullie dus niet voor niks 🙏🙏

Naam is bekend bij bestuur: Wat ben ik blij dat Prakkie Hoofddorp in mijn leven gekomen is. Na alle tegenslagen die ik de laatste jaren te verwerken heb gehad en nog steeds. Nadat ik na 3 jaar bij de voedselbank niets meer mag halen, maar het nog wel heel hard nodig heb, helpen de mensen van Prakkie Hoofddorp mij wekelijks zodat ik toch kan blijven eten.
De pakketten die ik bij Prakkie op mag halen zijn geweldig ! Waren ze er 3 jaar geleden al maar geweest.
Ronald en Miranda bedankt voor jullie geweldige inzet. Jullie zijn toppers 💪💪

Titia: Wij hebben door gebruik te maken van Prakkie Hoofddorp meer gelegenheid iets meer te kunnen doen voor onze kids.

Naam is bekend bij bestuur: Dankzij Prakkie hebben wij elke week een gezonde maaltijd. Het scheelt een hoop kopzorgen als je je kind in ieder geval te eten kunt geven. Maar het team doet veel meer dan dat, altijd en luisterend oor en lieve gemotiveerde vrijwilligers die altijd zoeken naar mogelijkheden om nog meer te kunnen doen. Toppers zijn het!!