STICHTING PRAKKIE HOOFDDORP
helpt gezinnen in de “Verborgen Armoede” uit de gehele Haarlemmermeer

In aanmerking komen voor Hulp bij Stichting Prakkie Hoofddorp

Vele mensen in Nederland leven onder de armoedegrens, ook in de Haarlemmermeer. Mensen die buiten hun schuld om in financiële problemen zijn gekomen. Voorbeelden hiervan zijn mensen die bijvoorbeeld te maken hebben gehad met echtscheidingen, overlijden(partner) of door oplichting.
Uiteraard speelt ook de toenemende inflatie een rol.
Door bepaalde omstandigheden kunnen deze zij geen gebruik maken van andere soortgelijke hulpinstanties.
Daarom zijn wij dankbaar dat we deze mensen kunnen helpen.

Stichting Prakkie Hoofddorp kan helpen door middel van gratis levensmiddelen te verdelen.
Uiteraard afhankelijk van donaties die binnen komen.

Wat moet iemand doen om in aanmerking te komen voor onze hulp?

  • Wordt lid van onze Facebookgroep 💚PRAKKIE HOOFDDORP💚 of meld je aan via het AANMELDFORMULIER
  • Beantwoord alle vragen bij het verzoek tot lidmaatschap (Facebook)
  • Na goedkeuring (facebook groep) stuur een Privé Bericht naar Mi Randa
  • In dat gesprek zullen er enkele vragen gesteld worden met betrekking waarom de hulp nodig is.
  • Wij willen géén  inzage in de financiële huishouding.
  • Als uit dat gesprek blijkt dat de hulp nodig is en de hulp wordt toegezegd volgt er een kennismaking gesprek op de Birkholm 88
  • Vervolgens kan er wekelijks mee gedaan worden met de uitdelingen.

Vaste uitgifte dagen

Elke woensdag – Levensmiddelenpakket
De aanmelding voor het levensmiddelenpakket wordt op maandag geplaatst op de Facebookgroep. Deze sluit dan de dag voor uitdeling. De ophaaltijden staan altijd bij het bericht vermeld op de groep.

Ook kan het zijn dat we op andere dagen een donatie krijgen die gelijk verdeeld moet worden, kijk daarom dagelijks op de groep.

Wat houd een levensmiddelenpakket in?

Wekelijks krijgen we brood gedoneerd van Bakkerij Gorthuis.
Wekelijks (woensdag) geven we meerdere producten mee, dit varieert wekelijks met onder andere: Vlees (diepvries), soep, pasta, pot groente, rijst, koffie, thee, ontbijtgranen, koekjes, shampoo, tandenpasta, douchegel, waspoeder, afwasmiddel etc.

Aanmelden kan door het AANMELDFORMULIER in te vullen !


Enkele reacties over Prakkie Hoofddorp

Naam is bekend bij bestuur: Wij zijn via een vriendin van ons bij prakkie Hoofddorp terecht gekomen,
Wij hebben ons aangemeld omdat het bedrijf waar mijn man werkt failliet ging.
Door prakkie kan onze zoon gewoon kind zijn en kunnen we gewoon gezond blijven eten en hebben we
soms ook nog een extraatje en kunnen we gewoon onze rekeningen blijven betalen.
Miranda & Ronald doen samen met de vrijwilligers fantastisch werk & en denken ook mee als
er problemen zijn!!

Anne: Ik ben jullie erg dankbaar voor al de pakketten die ik sedert november 2021 van Prakkie Hoofddorp mag ophalen. Het heeft een heel grote gat in mijn portefeuille kunnen vullen.Als alleenstaande moeder(slachtoffer van huislijk geweld) met 2kids heb ik het enorm zwaar.Ik ben nog steeds zoekende voor een woning.We aten soms droog brood.Was ontzettend blij, dat ik heel wat lekkers op kerst en oud op nieuwjaar in huis had.Elke keer weer worden we verrast met grote pakketten. Door jullie donateurs hebben we elke week brood,broodbeleg levensmiddelen enz. Ik neem jullie allemaal elke dag in mijn gebeden mee.Moge de Almachtige jullie Rijkelijk Zegenen voor dit goed werk wat jullie allemaal voor ons verrichten.

Kitty: Bijzonder blij met stichting prakkie. Al 8 jaar een zenuwaandoening dus afgekeurd en ik woon alleen. Kom net een paar euro boven de grens van de voedselbank maar kon toch terecht bij prakkie. Ontzettend blij mee. Elke week gewoon brood op tafel en extra’s die normaal te buitensporig zijn om te kopen omdat je toch een normale maaltijd savonds wilt hebben. Door prakkie voel ik me begrepen en geholpen.

Angelique: Door de hulp van jullie stichting heb ik wat minder zorgen. Ik weet dankzij jullie dat ik voor mijn kinderen elke dag eten op tafel kan zetten. Zij kunnen er namelijk niets aan doen dat ik door corona mijn baan ben kwijtgeraakt.

Karin: Fijn dat Prakkie Hoofddorp in ons leven is gekomen en dat jullie ons elke week weer helpen met een volle tas levensmiddelen. En twee keer per week brood.

Titia: Wij hebben door gebruik te maken van Prakkie Hoofddorp meer gelegenheid iets meer te kunnen doen voor onze kids.

Naam is bekend bij bestuur: Sinds mijn man door de coronacrisis als ZZP-er nauwelijks inkomen heeft, moeten we het doen met mijn salaris. Ik werk in de zorg en met twee kinderen is het geen vetpot. Op het moment, dat we echt elke buffer hadden opgemaakt, klopten we bij Prakkie aan.  Dit jaar konden mijn twee kids zich enorm verheugen op het feit dat ze een geweldige lunch voor Moederdag konden voorbereiden. Dit keer met echt lekkere en bijzondere dingen dankzij de tas met inhoud van Prakkie. (En zij mogen natuurlijk meesnoepen). Het is zo fijn om mijn kids weer eens te zien stralen.  Prakkie betekend voor ons, dat we nu elke maand rond kunnen komen en niet hoeven te lenen, zodat het van kwaad naar erger gaat. Dit haalt een hoop stress weg.  Daarnaast hebben Miranda en Ronald altijd een aardig woordje klaar als je wat op komt halen en aan de kinderen wordt ook gedacht.  Blij met Prakkie! 

Naam is bekend bij bestuur: Enkele maanden geleden werd ik door mijn vriendin geattendeerd op Prakkie Hoofddorp. Dit nadat mijn ex mij had laten zitten met een financiële tegenvaller doordat hij zijn afspraken niet nakomt. Daardoor moest ik elke maand bij mijn ouders aankloppen voor boodschappen. Zodat mijn kinderen en ik wel te eten hadden. Ik heb gelukkig geweldige ouders die me steunen. Ik werk mezelf een slag in de rondte en dan zijn mijn ouders er weer om de kinderen op te vangen. Nu met prakkie hoofddorp hoef ik mijn ouders niet meer elke maand om eten te vragen. Wat voor mij echt heel erg moeilijk was. Nu is er de hulp van Prakkie. En daar zijn wij, zowel de kids, mijn ouders en ik onwijs blij mee. Dit geeft zoveel rust. Met dank aan alle vrijwilligers kan ik samen met de kinderen weer lachen en plezier maken, en dat is zo goed voor ons alle 3. Uiteraard doet dit ook goed voor mijn ouders om ons te zien genieten. Dank jullie wel lieve vrijwilligers van Prakkie Hoofddorp.

Linda : Was Prakkie Hoofddorp maar eerder in mijn leven gekomen. Dan hadden de afgelopen jaren niet zo zwaar geweest. Na het verliezen van mijn baan door mijn chronische ziekte werd het financieel erg zwaar met 2 kleine kinderen. Door de hulp die ik nu krijg van Prakkie Hoofddorp kan ik weer adem halen, en hoef ik niet steeds nee te zeggen tegen mijn kinderen. Ik ben er nog lang niet, maar dankzij jullie hulp wel weer op de goede weg.

Naam is bekend bij bestuur : Doordat wij te weinig inkomen hebben  moeten wij wel eens keuzes maken of we betalen onze rekeningen of we eten. We bezuinigde daarom op het eten, maar door de hulp van PrakkieHoofddorp  kunnen we nu weer gezonde producten eten, verse groenten en fruit. Hierdoor zitten we beter in ons vel en hebben we meer rust in ons hoofd.

Léonie: Zelf heb ik een uitkering en is het allemaal moeilijk te redden. Aan Prakkie Hoofddorp heb ik enorm veel altijd verse groenten lekker fruit en allemaal verrassingen en vers brood. Door Prakkie Hoofddorp heb ik een rekening kunnen betalen die er al best lang lag ik ben super blij met jullie en wil jullie dan ook heel erg bedanken. Jullie zijn toppers!!

Naam is bekend bij bestuur: Dankzij de donateurs bij Prakkie Hoofddorp hoef ik mij geen zorgen te maken of er genoeg te eten is in een maand. Ik heb deze maand zelfs een klein cadeautje voor onze pleegzoon kunnen kopen, wat hij graag wilde hebben! Dat lukt normaal gesproken echt niet..
Bedankt lieve donateurs! 🍀

Cham: Wat een heerlijke tas hebben we weer gekregen, alle donateurs hartelijk bedankt weer. Met dit soort steun is/was het voor mij mogelijk om voor mijn dochter een traktatie mee te geven naar school en om überhaupt een verjaardagscadeau voor haar te kunnen kopen. Of om een rekening iets sneller te kunnen (af)betalen en om mijn zoontje een leuk zomer schoentje te kunnen geven. Ik loop hier niet graag te koop mee, maar lieve bekende en anonieme donateurs het steunen van Prakkie Hoofddorp doen jullie dus niet voor niks 🙏🙏

Naam is bekend bij bestuur: Wat ben ik blij dat Prakkie Hoofddorp in mijn leven gekomen is. Na alle tegenslagen die ik de laatste jaren te verwerken heb gehad en nog steeds. Nadat ik na 3 jaar bij de voedselbank niets meer mag halen, maar het nog wel heel hard nodig heb, helpen de mensen van Prakkie Hoofddorp mij wekelijks zodat ik toch kan blijven eten.
De pakketten die ik bij Prakkie op mag halen zijn geweldig ! Waren ze er 3 jaar geleden al maar geweest.
Ronald en Miranda bedankt voor jullie geweldige inzet. Jullie zijn toppers 💪💪

Naam is bekend bij bestuur: Dankzij Prakkie hebben wij elke week een gezonde maaltijd. Het scheelt een hoop kopzorgen als je je kind in ieder geval te eten kunt geven. Maar het team doet veel meer dan dat, altijd en luisterend oor en lieve gemotiveerde vrijwilligers die altijd zoeken naar mogelijkheden om nog meer te kunnen doen. Toppers zijn het!!